Wonen

Saaam Zorg biedt een divers woonaanbod aan waar veiligheid en structuur wordt geboden voor meiden die niet meer thuis kunnen wonen. Voor elke fase waarin een meid of jong volwassen dame zich bevindt hebben wij een aanbod aan woonvoorzieningen. Dit kan per persoon verschillend zij en hangt onder andere af van de persoonlijke situatie van de meiden en/of zij voldoende zelfredzaam zijn veiligheid is gewaarborgd om een volgende stap te maken als het gaat om zelfstandig wonen.

Woongroep Saaam Zorg

Binnen ons wooncomplex bieden wij aan meiden in de leeftijd van 14 tot 18 jaar een veilige woonplek waar 24 uurs begeleiding en toezicht aanwezig is. Meiden worden gekoppeld aan een begeleider die hen op een positieve manier coacht en samen stellen zij met de meiden persoonlijke doelen op die zij willen bereiken. Binnen het wooncomplex is ruimte voor gemeenschappelijke activiteiten maar hebben de meiden ook de mogelijkheid om zich ook terug te trekken in hun eigen studio.

Fasewoningen

Voor meiden die meer zelfredzaam zijn bieden wij vanuit Saaam Zorg de mogelijkheid om te wonen binnen een van onze fasewoningen. Hierbij zijn de volgende fase woningen beschikbaar

Fase 1

In fase 1 woon je in een woning van Saaam Zorg met een hoofdbewoner en één andere jonge dame in een appartement. Iedere jongere heeft een eigen slaapkamer en je deelt met elkaar de gemeenschappelijke woonkamer, douche en toilet. De hoofdbewoner ondersteunt bij het creëren van je dagstructuur, jezelf te verzorgen en op tijd naar bed te gaan. De persoonlijke begeleider van Saaam Zorg coacht en ondersteunt je bij je persoonlijke doelen en dagelijkse bezigheden. De begeleider zijn indien nodig bij noodsituaties 24/7 bereikbaar.

Fase 2

In een fase 2 woning woon je samen met maximaal 2 andere meiden waar een ieder een eigen slaapkamer heeft en je deelt met elkaar de gemeenschappelijke woonkamer, douche en toilet. De persoonlijke begeleider van Saaam Zorg coacht en ondersteunt je bij je persoonlijke doelen en dagelijkse bezigheden. De begeleider zijn indien nodig bij noodsituaties 24/7 bereikbaar.

Fase 3

In een fase 3 woning woon je zelfstandig en heb je dagelijkse leven op orde. Je bent zelfstandig in staat om je vaste lasten te bekostigen, dagstructuur te creëren, je eigen administratie te voeren, boodschappen te doen etc. De persoonlijke begeleider van Saaam Zorg coacht en ondersteunt je daar waar nodig om de laatste stappen richting volledige zelfstandigheid te zetten.